Gebaseerd op een recept van Colruyt maar met een eigen touch…
Heerlijk frisse maaltijdsalade voor tropische dagen…
Wat smijten we bij elkaar?
400 g gebakken varkensgebraad (het type dat ge tussen uw boterhammen plakt)
250 g oesterzwammen (1 bakje dus)
150 g veldsla/jonge sla
350 g spirelli (pasta dus)
zongedroogde tomaten (ik gebruikte +/- 150 g)
zonnebloemolie
olijfolie
kokosolie
balsamico-azijn
gedroogde basilicum
verse basilicum
luzernescheuten
dennenpitten
peper en zout
Hoe maakt ge dat klaar?
Snij de oesterzwammen in reepjes. verhit wat kokosolie in een braadpan. Bak de reepjes oesterzwam en kruid met peper en zout.
Giet de volledige inhoud van je pan in een kom. Voeg 5 eetlepels zonnebloemolie en 3 eetlepels balsamico-azijn toe. Kruiden met peper, zout en gedroogde basilicum + laten afkoelen.
Snij de sneetjes varkensgebraad in reepjes. Kap bij de oesterzwammen en laat enkele uurtjes marineren in de koelkast.
Kook de pasta, laat uitlekken en afkoelen (koud water helpt om het proces wat te versnellen).
Voor de vinaigrette: meng 3 eetlepels olijfolie met 1 eetlepel balsamico-azijn. kruid met peper en zout. Eventueel kan je aan de vinaigrette ook de olie van de zongedroogde tomaten toevoegen.
Dennenpitjes kort laten kleuren in een pan zonder olie toe te voegen.
Neem een mooie glazen schaal.
Meng de sla met de spirelli en doe er de vinaigrette bij. Goed mengen.
Vervolgens een laagje luzerne.
De kom met varkensgebraad en oesterzwammen gelijkmatig verdelen over de salade. Versieren met dennenpitten, reepjes zongedroogde tomaten en verse basilicumblaadjes.
En dan?
Opeten begot! Je kan de salade serveren met grissini maar het vult op zich voldoende om als maaltijd te dienen.