Wat steek je toch altijd in je lunchbox? Tijdens een hittegolf vallen al enkele opties weg. Tenzij je wilt dat de bokes met salami je kindjes tegemoet lopen als ze ’s middags hun brooddoos openen.
Daarom een hittebestendige lunchtip (het eerste recept toch), klaar in 5 minuutjes. Of beter nog: laat de kinderen hun wraps zelf klaarmaken.
Wrap met kip en rode pesto, tadààààà!
Benodigdheden:
wraps (ik tel anderhalve per brooddoos, mijn kroost zit in de lagere school… voor mezelf is dat ook voldoende)
kerstomaatjes (rood en geel)
vers basilicum
1 kipfilet
rode pesto (zelfgemaakt of een potje uit de supermarkt)
rucola
To do:
Kook de kipfilet in een gekruide bouillon, laat afkoelen en snijd in dunne reepjes. Dit kan je de avond voordien al doen.
Bestrijk elke wrap met rode pesto. Daarop komen de kippenreepjes, kerstomaatjes, rucola en basilicumblaadjes.
Rol het handeltje op, steek in elke wrap 2 cocktailprikkers en snijd middendoor.
Wrap met zalm en kruidenkaas
Benodigdheden:
wraps (ik tel anderhalve per brooddoos, mijn kroost zit in de lagere school… voor mezelf is dat ook voldoende)
kruidenkaas
gerookte zalm, fijngesneden
komkommer
dille
To do:
Bestrijk elke wrap met kruidenkaas. Daarop komt wat zalm, dille, dunne schijfjes komkommer.
Rol het handeltje op, steek in elke wrap 2 cocktailprikkers en snijd middendoor.
Andere variaties met wraps zijn hier héél erg welkom 🙂