Snel klaar en je scoort goede punten bij de tafelgenoten!
Ingrediënten voor 4 volwassenen
3 kipfilets
1 ui
1 teentje knoflook
1 kleine courgette
250 g champignons
kerstomaatjes
beetje rucola
100 g groene pesto
175 ml room
zout/peper
Italiaanse kruidenmengeling
400 g penne (volkoren)
Voorbereiding
Kip in blokjes snijden.
Ui en knoflook fijnsnipperen.
Kerstomaatjes halveren, champignons vierendelen en courgette in blokjes snijden.
Het echte werk
Zet een kookpot met water op het vuur en kook de penne gaar.
Ondertussen kruid je de kip met peper, eventueel een snuifje zout en Italiaanse kruiden. Die van Oil & Vinegar doen het hier bijvoorbeeld goed.
Kip bakken, nadien de groenten toevoegen en gaar stoven. Laat het vocht van de tomaten wat verdampen.
Pesto en room toevoegen, eventueel de saus wat indikken met bindmiddel. Saus van het vuur afnemen en de rucola er een beetje artistiek over gooien.
Tip
Ik heb de pot Parmezaanse kaas op tafel gezet voor wat extra smaak. Het laat de pesto extra goed doorkomen.
Je kan eindeloos variëren met groenten in deze saus.
Ben je op dieet? Gebruik dan light room.