Week 5 zit er bijna op. Dinsdag gaan we op controle bij de prof in Gasthuisberg. We merken wel aan Robin dat hij het de laatste tijd (nu sinds ongeveer een week) moeilijker begint te krijgen om het vol te houden. De laatste loodjes… Soms zegt hij er ook iets over. We proberen hem aan te moedigen om toch nog even door te bijten. Zijn aftelkalender helpt daar goed bij.
Wat heeft hij zoal gegeten de afgelopen dagen?
* lamsbout met krieltjes en een salade met zelfgemaakte mayo
* wok met rijst, zalm, asperges en toegelaten groentjes
* ovenschotel met blokjes varkensvlees, puree en zelfgemaakte appelmoes
* macaroni met kipblokjes en kaassaus
* wok met kip, groene aspergetipjes en toegelaten groente
We gingen deze vakantie naar de binnenspeeltuin. Aan de ingang legde ik de situatie uit en vroeg ik of het oké was dat ik zelf snacks bij had voor de kinderen. Dat was gelukkig geen probleem. We namen olijven en wortelen mee. Om maar te zeggen: denk nooit ‘dat gaat toch niet omwille van dat dieet’. Mensen reageren vaak begripvol als je uitlegt waarom je zelf je eten bij hebt.
Voor Pasen proberen we toch een feestelijk menu samen te stellen. Wat komt er dit weekend zoal op tafel?
* zelfgemaakte sandwiches
* pannenkoeken
* smoutebollen (recept licht aangepast)
* zelfgemaakte popcorn
* zelfgemaakte frietjes met gegrilde kip of varkenshaasje en spinazie (zonder room)
* aardappelgratin met lamsvlees (’t staat in promo :)) en vermoedelijk witloof
* gegratineerde pastaschotel met kalkoenblokjes, toegelaten groenten en een romige saus
Gisteren maakten we een gezinsuitstap naar Planckendael. We namen voldoende proviand en drank mee. Voor de kinderen maakte ik verschillende kleine knabbeldoosjes voor onderweg. Wat we onder andere mee namen: olijven, blokjes kaas, worteltjes, havermoutkoekjes, bananen (niet voor Robin uiteraard), water en 7-up. Het eind van deel 1 komt langzaam maar zeker in zicht. We zijn nu vooral benieuwd hoe het verder zal verlopen. Dinsdag weten we daar meer over…