Improvisatie van de bovenste plank. De kinderen veranderden na één hap in bodemloze vreetzakjes 🙂
Ingrediënten:
3 eetlepels truffelolie (een mens mag al eens zot doen)
penne rigate
40 ml extra vierge olijfolie
sap van 1 citroen
klein beetje granulaat van knoflook (naar smaak)
verse basilicum, fijngehakt
20-tal zwarte (en enkele groene) olijven in plakjes gesneden
beetje oregano
4 tomaten, in blokjes gesneden
een handvol spekblokjes
kipfilet, in reepjes gesneden
klein zakje rucola
1 tl maanzaad
parmezaanse kaas
pijnboompitten, licht gegrild
Hoe doen we dat?
Neem een grote slakom. Gooi daar de tomatenblokjes in, samen met de olijven, knoflook, citroensap, basilicum, oregano en een scheut olijfolie. Afkruiden met peper en zout.
Kook ondertussen de pasta gaar.
Bak de kip en karameliseer met vloeibare honing die vermengd werd met een beetje kippenkruiden.
Spekblokjes aanbakken tot ze knapperig zijn.
Dit alles bij in de slakom gooien (ook de jus van de kip, die mengt zich heerlijk met de olie).
Afwerken met rucola, maanzaad en truffelolie. Goed mengen en serveren, eventueel met ciabatta.
Parmezaan op tafel zetten zodat iedereen een hoeveelheid naar eigen goesting op zijn bord kan doen.
Laat het smaken!
Tip: de beste olijfolie met truffel vind je bij Carlo Leoni in Diest! Voortreffelijk van smaak en erg goed geprijsd, een aanrader dus 🙂