‘t Is keus!

Nog enkele dagen en ‘t is zover: dan kiezen we opnieuw voor lokale en provinciale bestuurders.
Al enkele jaren ben ik ondervoorzitter van Open Diest, voorheen bekend als Open VLD Diest. In de aanloop naar de vorige gemeenteraadsverkiezingen besloten we om af te stappen van de ideologische verzuiling op lokaal niveau.
Open VLD Diest werd Open Diest. We verwelkomden kandidaten die zich niet wilden binden aan een traditionele partij maar die wel geloofden in een positief politiek project voor onze stad, vertrekkend vanuit een liberaal gedachtengoed.

En dat werkte! Vanuit de oppositie werden we in oktober 2018 plots de grootste partij van de stad! Een duidelijk signaal van de kiezer dat we niet konden negeren. Dus hebben we 6 jaar lang hard gewerkt om ons politiek project verder uit te rollen. We bleven in ons bestuur nieuwe mensen aantrekken. Sommigen met lidkaart, sommigen zonder. Vanuit die open visie gingen we in dialoog met verschillende ervaren politici in onze stad. Langzaam groeide het idee om ons project verder uit te rollen. Begin 2024 konden we bekend maken dat we bij de collega’s van Vooruit een geëngageerde partner vonden die net zoals Open Diest gelooft in lokale politiek over de partijgrenzen heen: Iedereen Diest was geboren!

Bij de bekendmaking van Iedereen Diest kregen we te maken met weerstand, ook in eigen rangen. We namen de tijd om te luisteren naar de verzuchtingen, te motiveren waarom we ons stadsproject verder uitrollen met de collega’s van Vooruit. Langzaam keerde het tij. De weerstand nam af en we hoorden steeds meer positieve geluiden. Samen met onze partijbesturen en onze kandidaten schreven we een uitgebreid partijprogramma. Een programma dat laat zien dat we samen stad willen maken met elke Diestenaar, dat we geloven in ieders sterktes en talenten en dat we niemand achterlaten in ons beleid.

In mei promoveerde ik van ondervoorzitter van open Diest naar waarnemend voorzitter van de partij. Het project Iedereen Diest laten slagen werd voor mij plots een belangrijk punt. Ik faal niet graag. Samen met Christophe De Graef, Carina Jankowski en enkele vertrouwelingen kon ik een kieslijst samenstellen voor Iedereen Diest met daarop 27 sterke figuren. Sommigen komen uit Open Diest, sommigen zijn getrouwen van Vooruit en nog anderen kozen resoluut voor Iedereen Diest, als een positief project voor onze stad. Het werd onze taak om deze mensen te verbinden in een gemeenschappelijk en positief project voor onze stad. Dit alles vanuit een progressief  en liberaal gedachtengoed. Groot was de tevredenheid toen de voorgestelde kandidatenlijst door de partijbesturen van Open Diest en Vooruit met een zeer ruime meerderheid werd goedgekeurd!

Met ons programma en onze kandidaten hebben we elke dag keihard gewerkt. We hebben folders gebust, we hebben huisbezoeken gedaan, we hebben borden gezet, we waren op post als er iets te doen was in Diest of in de deelgemeenten. Net zoals we dat al jaar en dag doen. We hebben veel gedaan, teveel om op te noemen. En we hebben dat met drive gedaan. Niet omdat we postjespakkers zijn. Wel omdat we geloven in de kracht van een stad als Diest met haar prachtige deelgemeenten. De afgelopen jaren werd Diest echt wel op de kaart gezet. En daar willen we graag verder aan werken. Voor u, samen met u.

Als voorzitter van Open Diest kan ik met fierheid zeggen dat de 27 Iedereen Diest – kandidaten goesting hebben om het beste te maken van deze stad en haar gemeenten. Dat ze dat doen vanuit een positieve ingesteldheid en dat ze het belangrijk vinden zich ten dienste te stellen van de inwoners, ondernemers, bezoekers, enz van onze stad. Zij worden hierin gesteund door ervaren mandatarissen die graag hun kennis, hun ervaring, hun netwerk met dit nieuw bloed delen. Want samenwerken wérkt!

Gaan stemmen is niet verplicht maar wel ten zeerste aan te raden. Komende zondag tussen 8u en 13u kan jij mee bepalen wie de komende 6 jaren Diest zal besturen.

 

 

 

Leave a Comment

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *