Ze zien er uit als zelfgemaakte BN-koekjes en ze zijn minstens even lekker! Heel leuk om samen met je kind te maken. Met dit reept heb je ongeveer 30 gevulde koekjes.
Ingrediënten
100 g boter (1 u op voorhand uit de koelkast halen)
100 g suiker
1 ei
vanille-essence naar smaak
230 g speltbloem
frambozenconfituur of een andere confituur naar smaak
Bereiding
Meng de boter en de suiker in een mengkom tot een romige massa. Dit doe je best met een mixer. Breek het ei en voeg bij de boter en de suiker, samen met de vanille-essence.
Meng tot je een gladde massa krijgt.
Zeef de bloem boven je mengkom. Goed roeren tot je een zacht deeg hebt. Maak een balletje van het deeg.
Wikkel dit in huishoudfolie en laat een uurtje opstijven in de koelkast.
Bedek 2 bakplaten met bakpapier.
Zet de oven alvast aan, 180° is perfect.
Bestrooi een proper werkblad met bloem. Haal het deeg uit de koelkast en rol uit op dit bebloemde oppervlak. Het mag nog ongeveer 0,5 cm dik zijn.
Neem een ronde steekvorm en steek rondjes uit het deeg. Als dit niet meer gaat, rol je het deeg terug tot een balletje en rol je het opnieuw uit met de deegrol. Gebruik tussendoor genoeg extra bloem, anders plakt het deeg aan je deegrol.
In de helft van de uitgesneden rondjes maak je gezichtjes. Ideaal hiervoor:e een rietje. Prik met het rietje om de ogen te maken en snijd met een mes de vorm van een mond.
Voor Halloween kan je variëren met gezichtsuitdrukkingen 😉
Leg de koekjes op de bakplaat en schuif gedurende 10-15 minuten in de oven. Laat ze nadien afkoelen op een taartrooster.
Besmeer de koekjes zonder gezicht met confituur. Leg er vervolgens de gezichtjes op en… Klaar!