Zelf verzonnen met gepikte inspiratie…
Ingrediënten:
350 g risottorijst
2 dl witte wijn
1 sjalot
1 klein blikje tomatenpuree
3 verse tomaten, ontpit en in blokjes gesneden
1,2 l groentebouillon
parmezaanse kaas
tijm, peper
bakboter, olijfolie
verse zwarte olijven
koningskappers
een lekker stukje vlees bv steak of kalkoenlapje
Bereiding:
Fruit de sjalot in wat olijfolie en een klein klontje bakboter. Voeg de risottorijst toe en roer kort tot ie glazig wordt. Dan giet je er de witte wijn bij (niet vergeten zelf eens van de wijn te proeven ^^), samen met de tomatenblokjes en de tijm. Geregeld roeren en scheutjes groentebouillon toevoegen. Ondertussen grill je het vlees.
Als de rijst gaar is, werk je de risotto af met tomatenpuree, goed doorroeren en dan parmezaanse kaas en een klontje boter toevoegen. Niemand heeft gezegd dat dit een light recept is. Kruiden met peper en zout.
Serveer de olijven en kappers apart, dien de risotto op met het gegrilde vlees.