Nederlands recept, aangepast naar de monden van mijn kroost 🙂
Ingrediënten voor 4 personen:
- 2 eendenborstfilets (koop dat tussendoor aan -50% in de Delhaize en bewaar het in je diepvriezer)
- 200 gram verse bladspinazie
- 1,5 komkommer (eet die andere helft zo maar op of voeder ze aan je hongerige kroost)
- 2 rode paprika’s
- verse munt naar smaak
- verse koriander naar smaak
- 1 geel pepertje
- honing en limoensap naar smaak voor de dressing
- komijnpoeder
- citroenpeper en Himalayazout
Bereiding:
Snijd het vet van de eendenborst in dunne reepjes. Draai om en kruid met een beetje komijnpoeder, peper en zout. Leg met de velkant naar beneden in de pan. Doe geen olie of boter in de pan, het eendenvet is ruim voldoende!
Verwijder de steeltjes van de bladspinazie, let op want je bent daar wel even mee bezig. Snijd de komkommers en de paprika’s in blokjes. Meng in een kom samen met het versnipperde pepertje, fijngehakte munt en koriander.
Braad de eendenborst aan op hoog vuur en zet het vuur daarna wat lager. Laat elke kant 5 à 6 minuten braden.
Dressing: meng limoensap met honing en kruid af met citroenpeper.
Meng alles (behalve de eend, die ligt nog in de pan) goed en kruid af met peper en himalayazout.
Serveren met Turks brood.